miercuri, 28 aprilie 2010

Campanie sociala de promovare a voluntariatului


Fiind studenta la Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din Cluj, am primit ca tema la seminarul de comunicare publica realizarea unei campanii sociale.
Astfel, s-a infiintat echipa M.A.D (make a difference), formata din Moldovan Mihaela, Muntean Ana-Maria si Neamtiu Anca (adica eu). Campania noastra poarta numele JY’n us , iar tema acesteia este promovarea voluntariatului, care in Romania este realmente o problema sociala.
Din fericire pentru noi, avem sprijinul Asociatiei "Little People" Romania, Clubului Vocea Tinerilor din Cluj si a partenerilor nostri media: Radio Impuls si Adevarul de Seara. Inca suntem in colaborare cu Fundatia Prison Fellowship, de la care speram sa primim un raspuns pozitiv cat mai curand.
Materialele de promovare(posterele si fluturasii campaniei) vor fi raspandite in cadrul caminelor din Hasdeu (unde va decide sa le puna Ana) si in cadrul urmatoarelor licee din Cluj: Colegiul Economic "Iulian Pop", Liceul Teoretic "Mihai Eminescu",Liceul "Victor Babes", Liceul Teologic Baptist "Emanuel". Elevii si studenti din aceste institutii care isi doresc sa afle mai multe detalii despre actiunea de voluntariat sunt asteptati la activitatile pe care dorim sa le pregatim pentru ei:


~30 aprilie 2010- se va tine un work-shop de la ora 15.00 in Cluj Community Centre din SIGMA Shopping Centre (cart. Zorilor, str Republicii nr.109). Acolo vor veni cativa reprezentanti de la Little People (printre care japonezul Mick Inoue), care vor vorbi despre voluntariat de la nivel de organizatie pana la nivel de individ, dupa care vom avea cateva activitati impreuna.
~2 mai 2010- de la ora 14.00 , va avea loc al doilea work-shop, in care niste voluntari tineri de la organizatiile partenere vor spune din propria lor experienta ce inseamna sa faci cu adevarat aceasta munca
~3-4 mai 2010 incepand cu ora 16.00 vom merge in vizita la organizatiile partenere.


Cei( din liceele si caminele mentionate) care au nelamuriri sau care vor sa primeasca mai multe detalii sa-mi trimita un e-mail la adresa ankanother_me_la@yahoo.com. Va asteptam cu drag!!!


P.S: Avem de gand sa oferim informatii reale, folositoare,in cadrul work-shopurilor, datorita specialistilor in acest domeniu, care ne-au oferit sprijinul pentru aceasta campanie. Work-shopurile o sa fie interesante, deoarece nu vrem sa ne plictisim si nici sa plictisim pe cineva. O sa va distrati, o sa cunoasteti persoane noi si in plus o sa aveti parte si de niste mici surprize!

2 comentarii: